Rätt belysning för en spektakulär show

Har du ett stort musikarrangemang på gång? En stor scen, mängder av belysning och specialeffekter och glöm för den delen inte heller artisterna och publiken. Ja, det finns många komponenter hålla reda på och det är sällan som man kan ha så många bollar i luften helt själv. Scenbygge inför stora event är avancerade det är många bakom kulisserna som jobbar med att skapa historia på scen.

Det kan vara extra viktigt att tänka på ljussättningen av en scen, inte bara att du har rätt ljus men även rätt tross för att rigga upp belysningen. Metallställningen är extra viktigt att ha, inte bara när du bygger upp scenen utan även strukturen för produktionen. Den utgör en betydande faktor för montering av belysning såväl som högtalare och effektmaskiner. Det finns mängder av utformningar så valet av tross baseras på typen av scen. Särskilt viktigt är det att tänka på att ljussättningen blir rätt. Strålkastarna ska kasta rätt ljus på scenen och forma den, samtidigt som det inte ska störa varken de som uppträder eller publiken.

För en show som folk sent kommer att glömma

Nu när pandemin lider mot sitt slut och restriktionerna har släppts så längtar vi alla efter att få göra saker som vi inte gjort på ett bra tag nu. Det var frustrerande bara de stora eventen som tv-sänds inte kunde ha publik såsom de brukade. Vi längtar efter att gå och se våra favoritartister och band live på scenen. Och att gå och se liveshower och teatrar. Väntan är som sagt över. Nu blir det fullsatta stolar på arenor runt om i landet, vilket kanske kommit som en chock för vissa medan andra knappt kan bärga sig att stå i publikhaven och dansa loss till livemusiken. Låt oss inte glömma att artister, skådespelare och komiker med flera är minst lika glada att få vara tillbaka och göra det de älskar.