Musiken för att det är kul

Det finns många talanger inom musiken som vill spela och sjunga för att det är en del av en livsstil. En naturlig del av livet, precis som att äta frukost. Man vill egentligen inte hålla på med musiken för att slå igenom och bli en stor stjärna, även om de drömmarna också finns hos en del. Nej, istället väljer man musiken för att man inte kan leva utan den.

Inspireras av andra

Inom musiken sker det ständigt ett givande och tagande. Man inspireras av det mesta man gör, lånar små bitar här och där. Ibland gör man det till något helt eget. Ibland lånar man i form av en sampling. Ett andra lånar av en måste ses som ett beröm på att man har gjort något bra. Hos AllaAnnonser kan den musikintresserade som vill ha den stora ljudbilden köpa LP-skivor, både av gamla favorit artister sedan länge eller från artister och talanger som man aldrig har hört talas om förut. Med nya influenser kommer musiken att alltid kunna påverka och utvecklas. De format som tidigare ansågs vara helt ute och snart bortglömt, har börjat komma tillbaka:

”Lp-skivan dödförklarades för många år sedan, men har återuppstått. Åter pressas nya plattor och nya generationer upptäcker den. Bland annat på lördagens skivmässa.

– Lp-skivan har blivit hipp igen, säger arrangören Jörgen Nilsson som driver skivbutiken Kompakt Disk sedan åtta år tillbaka.

Det är hans första mässa på fem år och Lilla salen i Konserthuset är full med skivbackar. Kunderna bläddrar förväntansfullt bland plattorna, däribland Anders Björklund. Han hittar bland annat lp:n ”Goats head soup” med Rolling Stones i nyutgåva.”