Musik som hobby eller arbete?

”Låtskrivaren Fredrik Kempe är framgångsrik som få på att föda fram vinnarmelodier till Melodifestivalen. Men han är ingen hitmaskin, utan en känslomänniska som låter nya låtar uppstå ur hans eget känsloliv.Tillbakalutad i fåtöljen i hemmastudion har Fredrik Kempe gott om skäl till sitt goda humör. Hunden ­Jussi, uppkallad efter världs­tenoren Björling, är äntligen frisk.

Förresten, hur kan man låta bli att vara glad om man år efter år vinner folks hjärtan genom Melodi­festivallåtar som ”Hero”, ”La voix” och ­”Popular”? Nyckeln till framgången är hårt och målinriktat ­arbete.”

Att kunna arbeta och livnära sig på musik är garanterat en stor dröm för många musikälskare. Även om många är musikaliska och duktiga på både instrument och sång så är det tyvärr relativt få som har det där lilla extra som krävs eller får chansen eller visa sin talang för rätt person vid rätt tillfälle. För de flesta musikälskare förblir musiken en hobby. Eftersom de flesta dock inte spelar musik för att bli varken rika eller kända, utan för njutningen som själva musicerandet ger, är detta inget problem för de flesta.

Om man arbetar med musik så kanske det rent av blir lite mycket i längden? Att pyssla med musik både på arbetstid och på fritiden. För jobbar man med musik är det med största sannolikt även ens hobby och största intresse. Ett tips kanske kan vara att skaffa sig en annan hobby också, för att få lite distans och en paus från musiken ibland. Varför inte läsa böcker, spela en omgång poker på ett online casino eller kanske måla en tavla?