Med artisten som inspiration

Överallt kan man läsa att 2013 är året då vi går mot en mer personlig stil i allt från musik och mode till inredning. Av den anledningen väcktes tanken; att inreda efter sin musiksmak eller favoritartist. Och med det menas inte att, som när man var liten, klä garderoben i posters och affischer på olika typer av boybands. Nej, det handlar snarare om att ta an och omfamna sin favoritmusik – och göra någonting eget av den.

Igår gick årets super bowl av stapeln och i år slog den större i Sverige än någonsin tidigare. En av anledningarna är vår tids största kvinnliga (kanske största överhuvudtaget?) artist. Hon har en felfri karriär i bagaget, både som artist och skådespelare. Hon var huvudsångerska i en av världens största grupper, har släppt fyra egna album och i år kommer hennes femte.

The one and only – Beyoncé Knowles
Det handlar självklart om Beyoncé Knowles. Kvinnan med den fantastiska kroppen, håret och som satte ordet Bootylicious på kartan – för att inte tala om rösten som kan leverera lika starkt live som på skiva, och träffar toner man bara kan drömma om. På årets super bowl levererade hon som aldrig förr, med ett gäng gamla låtar och ett uppträdande som fick håret på armarna att ställa sig upp. Alla var imponerade, även de som vanligtvis har svårt för RNB. Så just för att hylla hennes fantastiska framträdande; låt oss ta Beyoncé som exempel – är hon din stil? Då är det tid att ta efter stilen, både i hem och i stil. Här är några tips på hur en kan gå till väga:

  • Välj en rad ur en av hennes låtar, kanske ”Your love Got me lookin So crazy”  och tapetsera sedan upp den på en vägg. Är du mer intresserad av en bild så fungerar det självklart också, men tänk på att det lätt bli för mycket. Oavsett vad, kika in på http://rebelwalls.com/, de har ett fantastiskt utbud på olika tapeter. Där är det alltid upp till dig hur det ska se ut, men de finns där för att hjälpa till. Välj typsnitt, storlek och färg – blanda din stil med din artist. Hur kan det bli annat än perfektion?
  • Sugen på att ha en likadan klänning som hon hade under super bowl?  Varför inte sy en  liknande? Våra kändisar har hjälp av världens bästa stylister, det är inte konstigt att de är snygga. Använd det till din fördel, och även om man har inspirerats av hennes stil, är det någonting eget – eftersom man har sytt klänningen själv.
  • Förut fanns det en TV-serie på MTV som hette My Crib, där kunde man se olika kändisar visa upp sina hem. Det går absolut att hitta hur hon har levt, och kanske till och med hur hon lever nu – med bara lite ansträngning. Därefter kan du plocka ut dina favoriter och njuta av ditt bootylicious-inspirerande hem.
  • Om du gillar hur hon sminkar sig, och vill se om det kan se lika bra ut på dig – finns det flera appar som du kan ladda ner till din smart phone. Försök även här sätta dit en del av din personlighet, just för att inte bli en kopia. Det är skillnad på att inspireras och kopiera.

Det finns som sagt massa att göra för att vara personlig med sin favoritartist, det är bara att köra igång!