Lån som egenföretagare inom musikbranschen

Att vara egen företagare är idag väldigt vanligt och det finns många olika branscher som du kan rikta in dig på. När du är egen arbetar du inte under någon annan, vilket betyder att du är din egen chef. Går det väldigt bra för ditt företag är det sällan svårt att få lån, men har du precis kommit igång kan alternativen vara färre.

Porträtt av en glad ung kvinna som håller pengar sedlar och firar isolerade över gul bakgrundHar du som egenföretagare svårt att få ett lån kan du testa andra alternativ. Hos https://www.financepal.se/artiklar/kreditlan-direkt-utan-uc/ kan du ansöka om smarta kreditlån utan UC. Kreditlån passar utmärkt för den som är i behov av pengar, men ännu har svårt att veta exakt hur mycket som kommer att krävas. Du kommer således att ha en ekonomisk buffert redo om det skulle vara så att din ekonomi svänger mer än du räknat med. Här har du möjlighet att låna upp till 7000 kronor, men du kan även låna så lite som en tusenlapp.

Svårt att få lån som musiker

Musiker är en yrkeskategori som ofta behöver slita väldigt hårt för att få ihop pengarna varje månad, åtminstone innan du har blivit upptäckt och kommit igång ordentligt. Trots det kan du ändå vara i stort behov av att ta ett lån. Det kan till exempel handla om att du vill låna pengar för att köpa nya instrument eller för att anordna en konsert och låta folk få upp ögonen för dig. Vänder du dig till storbankerna är ett ”nej” väldigt vanligt, men trots det är det fortfarande många som vill lämna den traditionella anställningen för att starta eget.

”Det är en stark arbetsmarknad och det finns uppenbarligen folk som tror på sina affärsidéer”, säger Johan Kreicbergs, företagarekonom på Swedbank.

Ett lån från en mer flexibel bank kan vara lösningen i början av karrirären.