Framtidens musikform

Kanye West, Kite eller kanske är du sugen på att skaka dina lurviga till ”shake it out” med Florence and the Machine? Vad vi vet är att en fest utan musik är som att bada i en pool utan vatten: dumt, torrt och otillfredsställande.

Den senaste flugan som lite skakigt flugit in över Sverige är silent disco, där musiken strömmar in i öronen genom ens hörlurar och får alla klubb-kids som dansar att framstå som galna av dem som inte hör musiken. Kanske kommer denna trend att leta sig in i vardagsrummen och bli den tråkiga grannens räddning.

Den tysta festen

Då vi människor är snabba att suga åt oss det nya, hur konstigt det än må verka, kan vi redan nu börja spekulera i framtidens fest. Att se ett gäng tuffa hip-hop snubbar iklädda zoo york från topp till tå stå och gunga ljudlöst är nu en syn som skulle få den mest sammanbitna att röra på smilbanden, men som i framtiden kanske är lika normalt som att dra igång ett luftgitarr-solo för att runda av förfesten.

Att dansa ljudlöst, eller att inte dansa ljudlöst. Kanske kommer denna fluga äta upp all annan typ av dans och det som nu anses normal idag kommer kännas som naket i framtiden om vi inte få ha hörlurar i öronen. Kanske kommer de galna som dansar med hörlurar i framtiden att bli majoritet och förvandla den ljudliga skaran till eftersläntade utbölingar. Vad man med stor sannolikhet kan slå fast är att oavsett användningssätt kommer musiken att vara en stor del av våra liv. Hur knäppa vi än må se ut.