Festival – checklistan

Sommaren lider mot sitt slut. Och likaså festivalerna. Men för en riktig musikälskare spelar inte det någon roll. Det är inte för tidigt att börja planera för nästa års festivaler! Vi bidrar med en liten checklista som kan bli umbärlig när du planerar inför festival!

  • Först och främst måste du tänka på hur du tar dig till och från festivalen. Det finns bussar. Det finns tåg. Och det finns det högklassiga sättet att komma till festivalen – i en folkabuss! Volkswagens folkabuss är den klassiska festivalbussen med anor ända från 60-talet. Bättre kan det knappast bli. Köp din volkswagen hos bilweb.se.
  • Nästa tanke är hur du ska bo på festivalen. Vissa festivaler är i anslutning till en storstad och hotell, exempelvis Way Out West. Dock är de flesta festivaler snarare ute på landet, och där är det camping som gäller. Att sova i bilen är ofta svårt på sommaren, det blir så himla varm. Tält är vår rekommendation för en riktig festivalkänsla. Köp ett billigare tält som du inte är så rädd om, tyvärr blir tält ofta förstörda under festivaler. Ha med dig svalare sovsäckar också.
  • Kläderna under en festival är viktiga. Visa vilken subkultur du tillhör och vilken musik du lyssnar på! Men tänk även på att kläderna kommer bli skitiga, smutsiga och slitna. Ta gärna med oömma kläder som du inte är så rädd om. Var beredd på att kanske behöva kasta ett par plagg, eller tappa bort dem på festivalområdet. Var även beredd på att det kan regna, så någon form av regnjacka kan vara en bra idé. Ha även med dig tort och varmt ombyte, ett par mjukisar och en mysig tjocktröja ordentligt förpackade i en plastpåse så de inte blir blöta kan vara guld värt på kvällen.
  • Skorna förtjänar en egen punkt. Bekväma oömma skor är det enda rätta. Gummistövlar hade varit rätt, om det inte var så himla fult. GP har några rekommendationer som du kan läsa här. Generellt gäller det att dina skor ska klara regn och lera. Ha gärna med tunnare skor också ifall det skulle bli gassande sol. Och tänk på att folk kommer trampa på dina skor om du ska fram till scenen och hoppa! Stålhättor är kanske ingen dum idé om du har skor med sådana.