Ha ett extraknäck som kaffe-expert när du är musikartist?

Livet som musiker, innan man får de där stora genombrottet med de legendariska låtarna, innebär ofta en knaper tid när det gäller ekonomin. Även om det är musiken som man verkligen brinner och lever för, är det vanligt att man väljer att ha ett jobb vid sidan av för att kunna vara säker på att man kan betala räkningarna varje månad. Vad skulle man då kunna syssla med, om man söker ett roligt jobb vid sidan av musiken?

Livet som Barista passar en musiker

För att kunna lägga olika mycket tid på musiken varje månad är det bra med ett extra jobb där man arbetar lite oregelbundna tider och kan hoppa in när det behövs. Det är inte konstigt att många söker sig till caféer, barer och restauranger. Eftersom att det ofta är ensamt att sitta i en studio och spela musik är det skönt med ett jobb där man träffar mycket människor. Samtidigt behöver man som hårt arbetande musiker ofta dricka kaffe för att kunna hålla sig vaken och hålla sin kreativa förmåga på topp. Slår man ihop dessa krav och egenskaper, blir jobbet ganska självklart. Man borde söka sig till ett extrajobb som barista och kaffe-expert.

Moderna kaffekapslar

En som är expert på att brygga olika typer av kaffedrinkar, och även har detta som jobb kallas för barista. I studion är det mycket möjligt att man är van vid det moderna sättet att brygga kaffe på, enkelt med kapslar som man kan läsa mer om här. Att vara barista är dock något mer avancerat än att brygga kaffe enkelt och smidigt med kapslar. Ens kunskaper som barista kommer dock alltid att vara uppskattade bland alla ens vänner och bekanta. Efter erfarenhet och övande, kan man faktiskt bli så pass bra att man kan ställa upp och ganska till och med vinna en barista-tävling. Visst är det något att ha på CV:et!